Híreink

Kosár tartalma (0)

Lenkey család szőlészete és pincészete

POHNER X LENKEY – private dinner series

Szeretnénk feleleveníteni azokat az estéket, amik szinte olyan régen voltak, hogy néha már abban is kételkedünk, hogy valaha megtörténtek volna. 2015-ben kezdődött, már szinte magunk sem tudjuk hogy, aztán sok-sok évnyi közös főzés és még több közösen megbontott bor után valahogy végül itt lyukadtunk ki – éppen úgy, ahogy elkezdődött.
Amilyen hirtelen jött az ötlet, annyival több munka előzte meg a hivatalos bejelentést, de végül elérkezett a napja, hogy megmutassuk, pontosan mire is jutottunk.
Hosszas kóstolások és kísérletezések után összeállítottunk egy 3, illetve egy 5 fogásos menüsort borpárokkal együtt, ahol az igazi matuzsálemnek számító érlelt tokajitól kezdve olyan tételek is helyet kaptak amik ezelőtt még nem mutatkoztak be a nagyközönségnek. Nektek.
Ádám főz, Géza tölt. Ha elég jó a hangulat, néha talán még fordítva is. Mindezt pedig a ti konyhátokban, a mi eszközeinkkel, kicsit megidézve azokat az estéket, amiket mi talán még jobban hiányolunk, mint ti. Éttermi élmény, otthon – nektek és nekünk is.
Néhány szabály, illetve előreláthatóan leendő ‘gyakran ismételt kérdés’. Fussátok át őket, aztán pedig már nyúlhattok is a telefonért, hogy elcsípjetek egy szabad időpontot!
✨ HOL
Nálatok, ez viszont Magyarország területén belül bárhol lehet, azonban a Budapesten vagy annak agglomerációján kívül eső területekre kiszállási díjat számítunk fel.
✨ HÁNYAN
4-től 8 főig bármennyien lehettek hiszen így tudjuk a lehető legbiztonságosabban együtt tölteni az estét a jelenlegi körülmények között.
✨ MIRE LESZ SZÜKSÉG
Semmire (na jó, egy hűtő, egy csap, egy sütő és egy tűzhely mondjuk mindenképp jól jön majd). A poharakról, alapanyagokról és minden más, főzéshez vagy tálaláshoz szükséges kellékről mi gondoskodunk (becsszó, semmit nem fogunk otthon felejteni)
✨ KI MOSOGAT
Természetesen mi, méghozzá véletlenül sem nálatok! A konyhátokat még szebb állapotban adjuk át, mint ahogy a kezünkbe került, ráadásul az után lévő napokban még azt is elmondhatjátok majd, hogy egy Bocuse d’Or-t is megjárt séf gondoskodott a legutóbbi takarításról.
✨ FIZETÉS
Előreutalással vagy a helyszínen készpénzben
✨ KIK
Lenkey Géza: nagy kérdés volt, hogy Gézát úgy mutassuk be, mint azon kevés borász egyike, aki igazán megtalálta a saját hangját, méghozzá az egyik legcsodálatosabb borvidéken, és akinek a neve szinte összeforrt már az érlelt tokaji borok gondolatával – vagy csak egyszerűen írjuk le, hogy Budapesttől Mádig a magyar George Clooney-ként emlegetik. Így hát inkább leírtuk mindkettőt.
Pohner Ádám: Budapestről Balatonszemesre, majd onnan Torinoba és Lyonba. A Bocuse d’Or-t commis-ként majd versenyzőként is megjárt fiatal séf kora ellenére figyelemreméltó szakmai sikereket tudhat a háta mögött, a mostani menüsor pedig ezúttal sem szűkölködik majd a tőle megszokott izgalmas csavarokban. (Szóvicceiért azonban semmiképp sem vállalunk felelősséget.)
✨ MENNYI AZ ANNYI
Összesen két csomag közül választhattok majd, ahol a borválogatás létszámtól független tételként szerepel, a menüsor pedig a résztvevők számának függvényében kerül felszámításra. A menüsor fix, ebből kifolyólag az esetleges ételintoleranciákat sajnos nem tudjuk figyelembe venni (amely alól egyedüli kivételt a rák képez).
I. csomag
5 üveg bor ára: 57.800 Ft (létszámtól független, fix ár)
3 fogás, kiegészítő falatokkal: 15.000 Ft / fő
Amuse bouche /// Flow 2018
Kacsamáj, sütőtök, homoktövis, ötfűszer /// Kishegy Furmint 2011
Kenyér, sajt, mazsola /// Furmint 2010
Marha, csicsóka, mandula, brokkoli, spenót /// Tíz év után – Bomboly Hárslevelű 2006
Kéksajt rudi, körte, sós diómorzsa /// 6 Puttyonyos Aszú 2003
II. csomag
7 üveg bor ára: 74.400 Ft (létszámtól független, fix ár)
5 fogás, kiegészítő falatokkal: 20.000 Ft / fő
Amuse bouche /// Flow 2018
Kacsamáj, sütőtök, homoktövis, ötfűszer /// Kishegy Furmint 2011
Kenyér, sajt, mazsola /// Furmint 2010
Vaddisznó krokett, sáfrányos aioli /// Holdvölgy 2007
Báránylapocka, mazsola, narancs, gnocci /// Úrágya Köves 2007
Marha, csicsóka, mandula, brokkoli, spenót /// Tíz év után – Bomboly Hárslevelű 2006
Kéksajt rudi, körte, sós diómorzsa /// 6 Puttyonyos Aszú 2003
✨ GOOD TO KNOW
A borsorok az ásványvizet, valamint a szervízdíjat tartalmazzák.
Egyszerre csak egyféle sor vehető igénybe.
Privát borvacsora igényetek kérjük, hogy legalább 48 órával a kívánt dátum előtt jelezzétek felénk.
✨ FOGLALÁS
E-mail: info@lenkeypinceszet.hu
Telefon: 06/30-448-0020