Híreink

Kosár tartalma (0)

Lenkey család szőlészete és pincészete


A Szőlőben : 3. hete metszünk, többnyire ideális az időjárás a munkához. 15 szőlőparcellánkból 8 már megvan. A szép hó mostanra elolvadt, dagonyázunk a sárban, de haladunk.

A Pincében : a 2018-as száraz tételek, egy hordónyi ÚRÁGYA kivételével kierjedtek, már lefejtettük, és hidegkezeltük is őket a decemberi mínuszokban. Az édes Szamorodnink most van kint másodszor a hidegben, a Fordítás és az Aszú erjed még a Pincében. Gondolom ez így is lesz még egy ideig.

A 2018-as szüret gyönyörű volt, minden álmom teljesült, a száraz boroktól az Aszúig. Hosszú volt, több mint három hónapig tartott, de megérte.

Hamarosan… március elején tervezzük forgalomba hozni öt új borunkat, három dűlőszelektált 2011-es Furmintot, egy Hárslevelűt és egy 2004-es Furmintot, Marcangoló néven, tizenhárom évnyi palackérlelés után.

Megjelenéseink… részt vettünk a FURMINT FEBRUÁR keretein belül egy londoni, illetve a vajdahunyadvári nagykóstolón. Február 16-17-én Sárváron, a Spirit Hotelben, 20-án szerdán pedig a budapesti Vino PIANO -ban fogjuk népszerűsíteni a FURMINTOT.

 

Tokaj-hegyalja, Mád – 2019. február 11.